MARIA-KIISKINEN_270920-045.jpg

MINUSTA

Paremman arjen rakentaja.

Olen Maria Kiiskinen, 27-vuotias lastensuojelun sosiaalityöntekijä, valtiotieteiden kandidaatti ja sosiaalityön maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa. 

Olen käynyt peruskouluni Leppävaarassa. Peruskoulun jälkeen lähdin opiskelemaan Omniaan liiketalouden merkonomin tutkintoa. Valmistuttuani merkonomiksi pääsin töihin LähiTapiolaan ja sain ensimmäisen vakituisen työpaikkani.  Olen aina ollut kiinnostunut ympäröivästä yhteiskunnasta, ihmisistä ja erilaisista ilmiöistä. Tämän innoituksen johdattamana lähdin opiskelemaan avoimen yliopiston kursseja valtiotiteteelliseen tiedekuntaan. Tutustuminen yliopistomaailmaan sai minut vakuuttumaan siitä, että haluaisin opiskella itselleni yliopistotutkinnon ja siitä alkoi kova työ kohti Helsingin yliopistoa. Keväällä 2017 kova työ palkittiin, kun sain paikan Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelmasta. Pääaineekseni valitsin sosiaalityön, sosiaalityössä minua kiinnostaa sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä ihmisläheinen työ. Sosiaalityöntekijät ovatkin arjen asiantuntijoita.

Halu vaikuttaa asioihin heräsi minussa päästyäni yliopistoon, heti fuksivuoden alussa ja lähdin mukaan järjestötoimintaan. Järjestötoiminnan kautta aloin pohtimaan myös muita tapoja vaikuttaa ja löysin tieni politiikan pariin ja liityin Kokoomusnuoriin alkuvuodesta 2018. Politiikassa ajattelen parasta olevan mahdollisuus muuttaa ja vaikuttaa ympäröivään maailmaan yhteistyössä muiden kanssa. Näen itseni ennemmin tekijänä, kuin poliitikkona ja sen takia ajattelen, olevani hyvä ehdokas Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon.

Olen paljasjalkainen espoolainen ja asunut koko ikäni eri puolilla Espoota. Kotikaupungissani minulle rakkain asia on luonto ja minut löytääkin usein nauttimasta lähiluonnosta esimerkiksi Keskuspuistosta. Vapaa-ajallani nautin urheilusta, retkeilystä sekä ajasta ystävien ja perheen kanssa.

TYÖKOKEMUS

 

Helsingin kaupunki
Lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijä, 08/2020 - 

Kokoomuksen Nuorten Liitto

Hallintosihteeri, 07/2019-08/2020

Aluekoordinaattori, 01/2019-06/2019
 

Keskinäinen Vakuutusyhtiö LähiTapiola

Korvausneuvoja, 02/2013-01/2019

AKTIIVISET KUNNALLISET LUOTTAMUSTOIMET

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta, Espoon kaupunki

Varsinainen jäsen 

Uudenmaan päihdehuollon kuntayhtymä

Hallituksen varajäsen

MUUT LUOTTAMUSTOIMET

Kokoomuksen Seniorifoorumi
Sihteeri 06/2020 - 

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto

Edustajiston varajäsen, 2019 - 

Kokoomuksen Nuorten Virkailijat ry

Puheenjohtaja, 10/2019-08/2020

SYY-Helsinki ry

Puheenjohtaja, 2019

Konstruktio ry

Sihteeri, 2018